Tre tips för en go känsla ”på jobbet”, trots distansarbete

2020-12-03
Det är så mycket läskigt som pågår med Covid-19 så vi behöver tänka lite extra på jobbet för att förhindra att vi själva och våra kollegor hamnar i ett negativt mörker. Vi behöver tänka lite extra och inte bara göra som vanligt. Vi behöver ge varandra energi för att orka hålla i och hålla ut.

Nu sitter vi här i våra hem och stugor och funderar på om vi får träffa några andra än den närmaste familjen i jul. Om hela samhället hjälps åt och gör sitt bästa för att undvika spridning av sjukdomar så finns det hopp. Så vi gör det, allt vi kan. När vi möter grannen som är lite äldre hälsar vi fint, men på avstånd. Vi tittar på när barnen har fiollektion, via videolänk. På ridhuset finns en tydlig stoppskylt, vi föräldrar får stanna utanför. Mycket har ändrats.

Den där dialogen på jobbet som händer i korridoren och på fikarasten som är så viktig tappas bort. Kvar finns strukturerade möten med handlingsplaner och en hårt hållen tidsplan. Pulsmötet ska vara klart 08:45, punkt.

På jobbet, eller jag menar hemma vid jobbdatorn, har var och en har sina saker att göra, sina möten, sin stress. Om vi inte har ett samarbete med någon annan kollega så kan det kännas ganska ensamt. Kontakterna med kollegor är digital, skriftlig. Som ni vet tolkas text inte alltid så snällt. Det kan vara svårt att skriva snällt och sakligt på samma gång. Det blir lätt missförstånd. När det blir så här kan det kännas lite hotfullt, anklagande och kanske känns det redan ganska ensamt. Så nu blir man både ensam, missförstådd, utelämnad och anklagad. Nu ökas avstånden mellan kollegor ännu lite till.

Det är så mycket läskigt som pågår med Covid-19 så vi behöver tänka lite extra på jobbet för att förhindra att vi själva och våra kollegor hamnar i ett negativt mörker. Vi behöver tänka lite extra och inte bara göra som vanligt. Vi behöver ge varandra energi för att orka hålla i och hålla ut.

Några saker som vi har provat på iTid är digital kafferast, gemensamma promenader och sen är vår kontorsansvarige i Skellefteå Pernilla superbra på att ge positiv feedback. I mitt grubblande om vad vi ka göra mer har jag kommit fram till tre saker som jag tror de flesta verksamheter skulle kunna dra nytta av när många personer jobbar på distans.

Här kommer dem!

  1. Öka icke-formell kommunikation
    Sluta vara formell med kollegor, skriv snälla Emojis som blommor, hjärtan, glada smileys i alla meddelanden, ha en chattgrupp där ni skriver om allt mellan himmel och jord. Ha högt till tak, var tillåtande. Blir du less på kollegorna kan du alltid stänga av avisering, det formella kan finnas i vanliga jobbkanaler som Teams och mail.
  2. Be om hjälp och bollplank, mer än vanligt
    Ta hjälp av varandra, inkludera fler och mer, även om du skulle kunna bita ihop och fixa det själv. Att känna sig behövd är givande, det är betydelsefullt att kunna stötta andra och att känna att man kan bidra och ge till dem. Det blir en Vinna-Vinna-situation, du får stöd, de får mening. Att be någon GE hjälp är att GE dem mening.
  3. Ring och videsamtal ännu mera
    Kommunicera MERA, inte mindre. Ring, kör videosamtal med många kollegor. Se till att du har tid för det. Boka in ostrukturerade möten där man bara får vara, till exempel Fredagsfika tillsammans.

Jag vill inte påstå att jag har alla svaren eller att det jobb vi gör är perfekt. Men vi behöver alla anstränga oss för att få en skön känsla av samhörighet i våra arbetsgrupper.

Sköt om dig själv och ta hand om dina kollegor, om än det är på distans!