En framtid där vi bor

2020-05-05
#Enframtiddärvibor betyder många saker för mig. För det första så innebär det att vi vill tänka långsiktigt. Jag vill att mina och andras barn och barnbarn ska ha en möjlighet att bo och verka här. Det innebär att det går att försörja sig, det finns möjligheter till att vidareutbilda sig och det finns en meningsfull tillvaro med något för själen. Det innebär att vi inte väljer det kortsiktiga alternativet, för det innebär att sågar vi av den gren vi sitter på. Det gäller pengar, miljö och hur vi tar hand om varandra.

#Enframtiddärvibor innebär att agera lokalt men tänka globalt. På riktigt.

Det är också varför jag går till jobbet och trivs. Jag går inte till jobbet enbart för att betala amorteringar och mat. Det finns ett annat syfte. Det är så bra att påminna mig om detta när ekorrhjulet snurrar som mest. Varje förbättringsaktivitet, varje analys och varje förändring bidrar just till en framtid där vi bor.

Vidare så betyder det för mig att vi måste tänka tvärtom hela tiden. Vi kan inte utgå från etablerade sanningar och teorier som byggts upp i storstadsmiljöer med stora volymer. Vi kan helt enkelt inte alltid använda samma metoder när avstånd räknas i mil i stället för kilometer. #Enframtiddärvibor innebär att vi ska tänka annorlunda varje gång och varje dag.

#Enframtiddärvibor innebär också att alltid vara 100 mil bättre än alla andra. Vi kommer inte ha problem med socialdistansering. Vårt problem är att vi är för få. Det innebär att vi måste reflektera och utveckla själva. Vi måste fråga oss själva hur kan vi göra detta minst lika effektivt med små serier, små volymer och bättre kvalitet.

Det är delvis vad #Enframtiddärvibor betyder för mig.