Vi sprider vår kunskap vidare och bidrar samtidigt till omställningen i norr!

2022-04-27
Omställningen i Norrland skapar möjligheter för nya arbetstillfällen, ny kunskapsutveckling och nya roller. Idag kanske inte just du besitter den kunskap som efterfrågas, men det är aldrig för tidigt eller för sent i livet att lära sig någonting nytt. På iTid har vi fått äran att sprida vår kunskap vidare till framtida nyckelpersoner som läser på yrkeshögskolor i norr.

Omställningen skapar nya möjligheter. Etableringar som H2 Green Steel och Northvolt eller LKABs omställningsresa skapar nya arbetstillfällen. Samtidigt kan det krävas kunskap och kompetens som en själv inte besitter och då känns omställningen långt bort. Men kanske är det ändå inte så långt bort om man tar första steget och börjar lära sig någonting nytt?

Vi på iTid har fått äran att sprida vår kunskap vidare genom att hålla kurser för några av Yrkeshögskolorna i norr. Yrkeshögskolorna har relevanta utbildningar för att komma ut i intressanta yrkesroller. Två års studier och praktik för att sedan ha möjligheten att starta en helt ny karriär. Vilket jag tycker är väldigt häftigt och inspirerande!

Att få dela med sig av det vi kan på iTid ser vi som ett sätt att bidra till omställningen i Norrland. (Och jag tror även att företag borde bli bättre på att lära sig av varandra för att bli starkare i omställningen, men mer om det en annan gång). Det är även lärorikt för oss på iTid att lära ut till andra, vi lär oss alltid någonting nytt under varje kurs. På utbildningarna är det många ambitiösa studenter, som vi tror kommer ha ledande roller i arbetslivet i norr framöver. Och förhoppningsvis kan vi fortsätta att lära oss av varandra när vi ses i arbetslivet!

På iTid levererar vi kurser inom några av våra kunskapsområden exempelvis inköp, logistik, Supply Chain Management, hållbarhet, ledarskap, produktionsstyrning och planering, Lean, matematik och produktionsutveckling.

Vem vet, till hösten kanske vi ses på en yrkeshögskola i norr?