9:e klassare i Skellefteå fick testa på ingenjörsyrket

2020-10-22
Vår möjlighet att kunna bidra till personlig utveckling och en framtid där vi bor, startar tidigt i livet genom de val vi gör. Vi på iTid vill gärna förmedla fördelarna med en valet av en gedigen utbildning och vad vi som Ingenjörer bidrar med till Norrland

iTid blev inbjudna att träffa 4st klasser som går årskurs 9 på Norrhammarskolan i Skellefteå. De hade en temadag där eleverna fick träffa personer från olika yrken för att inspireras till att söka vidare till utbildning på Gymnasiet. Vi fick representera yrkesgruppen Ingenjörer, och fick förutom tillfället att tala om vår yrkesval och kompetens, även berätta vikten av bra värderingar och vår tro på en framtid där vi bor. Något som en bra utbildning ökar möjligheterna till.
Föredragen avslutades med att det fick testa på att jobba med förbättringar, genom att kasta egentillverkade pappersflygplan och sedan lära av varandras konstruktioner. Vi hoppas att någon ny ingenjörssjäl numera känner motivation att söka till en teknisk utbildning. Lycka till med era studieval!