Åive deltar i Produktionslyftets Startprogram med digitaliseringsperspektiv

2020-06-08
Våra konsulter Anders Sörqvist och Jennie Söderlind på iTid hjälper Åive AB att skapa medvetenhet om sitt nuläge och samsyn kring sina utmaningar genom Produktionslyftets Startprogram med digitaliseringsperspektiv. De första två workshoparna är genomförda, med fokus på arbete med företagets önskade läge och nuläge utifrån olika intressent-perspektiv, samt flödeskartläggning där utmaningar och förbättringspotential identifierades.

Nästa steg blir att testa och träna på nya arbetssätt i verksamheten, innan det är dags för en summering av lärdomar och diskussion om vad som blir nästa steg i den egna förändringsprocessen. Digitaliseringsperspektivet följer med genom hela serien.

Rose-Marie, operatör hos Åive, är nöjd med programmet så här långt. ”Vi är inte så många hos oss och har redan ganska bra samsyn i många saker, men det är väldigt nyttigt att ändå sätta sig ner och göra det mer strukturerat som vi har gjort nu. Vi har börjat tydliggöra våra utmaningar och kan enklare prioritera ”rätt” saker att jobba med. Vi har redan kommit långt med digitalisering av order- och lagerhantering, men jag tror att vi kan ha god nytta av att jobba vidare med vår uppföljning i Produktionen. Vi har en högautomatiserad produktionsanläggning, där det finns mycket data som vi idag inte använder. Här finns stort förbättringspotential i att lära oss ännu mer om våra processer.”

Tack till Åive för intressanta och inspirerande diskussioner och att vi fick smaka på ert fantastiskt goda vatten!

Åive levererar stilla eller kolsyrat mineralvatten på flaska, tappat från den närliggande kallkällan vid foten av fjället Hirvasåive, som ligger nordöst om Malmberget. Läs mer om dem på hemsidan, www.aive.se, eller titta på filmen som visar deras häftiga tillverkningsprocess: https://www.youtube.com/watch?v=zGmixPgB1F0#action=share.

Just nu subventioneras Startprogrammet av Tillväxtverket, läs mer på www.produktionslyftet.se eller kontakta oss på iTid om ni har frågor.