Websänt frukostseminarium 17/6 – Stark förbättringskultur lyfter verksamheten på Permobil i Timrå

2022-06-08
Permobil Produktion AB var tidigare en bortglömd del av den globala koncernen, men är nu ett självklart besöksmål för produktionsintresserade från hela världen. Företaget balanserar ständiga förbättringar med större förbättringsprojekt för att hitta den bästa utvecklingstakten. Stommen är engagerade medarbetare, en långsiktig strävan mot gemensamma mål och en förbättringskultur som är levande inom produktionen.

Historien om Permobil Produktion startade 1998, när Permobil drog i gång produktion av elektriska rullstolar i egen regi. Verksamheten var länge ett experiment som bedrevs i en lokal på drygt två mils avstånd från det övriga företaget.

Idag är produktionen högt värderad och en viktig del i marknadsföringen av företaget och dess produkter. Resan började genom några nyfikna medarbetare och en långsiktig gemensam beslutsamhet. Med hjälp av Produktionslyftet och rekrytering av personal och ledning med Lean-erfarenhet har ledtiderna minskat betydligt, samtidigt som leveransprecisionen har ökat.

Parallellt med större förändringar i verksamheten genomförs ständiga förbättringar, normalt i en takt av ungefär 15-20 förbättringar per anställd och år. Denna förbättringskultur, som engagerar alla anställda och kontinuerligt leder mot förbättring, var också motiveringen till att Permobil Produktion tilldelades Svenska Lean-priset 2017.

Välkommen till ett seminarium där vi får ta del av Permobils spännande resa. Medverkande är Mikael Boija Senior Director Operation på Permobil, och Anna Lundström verksamhetsutvecklare på iTid, coach på Produktionslyftet och tidigare produktionschef på Permobil.

Läs mer och anmäl dig HÄR